Wednesday, December 23, 2009

cara menghadapi emergency bagi seorang pemandu kenderaan beroda empat.

note ini adalah di tulis khas bagi menyingkap rahsia-rahsia yang perlu dilakukan oleh seorang driver bagi menyiapkan diri tatkala tibe tibe tanpe di duge saat nye menghadapi kes kes emergency dgn lebih specific kereta x boleh stat a.k.a bateri da kong.......

bende-bende wajib yg perlu anda ada dan lakukan sebagai pemandu yg berhati hati :

1. jika anda pemandu wanita...bile anda dah decide nak bawak kerete xkire la kereta sape sape...anda kene pastikan yang anda mempunyai BOYFREN YG PANDAI MENGENAI KERETA...ingat!!! BF yg mst pandai mengenai kereta...sbb kalu tetibe xblh stat, hah blh call dia suh dia sattle kn...tp kalu ader BF yg xpndai psl kereta...hurm...xtahu la....

2. mesti dan patut anda MELETAKKAN BISNES KAD mane2 jer BENGKEL kt dunia nie DALAM DOMPET ANDA...xkisah la..jike anda berade di malaysia, tp bengkel tu kat jepun...nati pandai2 la org bengkel tu cr kn klik dia utk anda....

3. anda mesti memastikan anda sentiase membawa RM 200.00 ke mane2 sahaja sebagai duit emergency jika ade pape terjadi ke atas kereta anda...

4. mesti pastikan dalam kereta anda terdapat brg2 wajib iaitu JUMPER, N PERALATAN BERTUKANG (xtau name tools tu, tibai jer....) supaye ape2 hal pun senang....

okey...jika anda pemandu sperti saye yg memang tiade 4 ciri-ciri seperti di atas n tibe2 mengalami keadaan kereta yg x blh stat dgn tibe2 di mlm hari d tpt yg x asing....perkara-perkare d bwh blh anda lakukan.... :

tp sebelum anda melakukan perkare ini, anda perlulah sentiase menjage hubungan baek bersame teman2 anda supaye anda sng meminta pertolongan...ini kerana satu jer tips dia bagi pemandu seperti sy....iaitu.....

MERAIH SIMPATI DAN MENGHARAP KAN BANTUAN RAKAN-RAKAN.....:) hehe

this amik drp husna.posting...hehe..

No comments :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails