Saturday, May 26, 2012

Kebaikan Memasang NGV

Sekarang aku nak sambung, contradict dengan post aku sebelum ni pasal keburukan NGV. Sekarang nak cerita pasal kebaikan dia plak. Sebenarnya pasang NGV ni banyak kebaikannya, secara jujurnya aku memang bersyukur sgt2 sbb adanya benda alah NGV ni. Menjimatkan!. Dalam 70% jimat. Kalau dulu duit minyk aku RM15-20 sehari, sekarang RM4-5 sehari sahaja. Best tak!.

Tapi itulah, keadaan jimat ni ikut kereta jugak, aku pakai iswara 1.3 sistem kaburetor mcm teksi. Skrg ni masih takde masalah dan amat memuaskan hati. Tapi aku pernah tgk la org pakai waja, kia dan perodua SE pun de. Adoi, SE pun turut sekali ke? hehe..baik beli iswara then pakai petrol..Daripada pakai SE then guna NGV. Rugi! function SE takdapat guna. hihi..eh melalut kuar topik plak.

Okay, stakat ni iswara max speed dalam 120-130km sejam. Lebih aku terasa mcm gas tak dapat tangkap pembakaran dengan kelajuan tu..tak disyorkan bro...

Kebaikan yang paling best skali adalah roadtax.. Dalam 70% kurang ..emm, jimat lagi. So kesimpulannya aku memang suka pakai NGV. Walaupun de keburukannya jugak, tapi okaylah, lagipun keta iswara tu aku pakai buat gi keja je..Okay......Terima kasih sudi membaca perkongsian ini...

3 comments:

Cik Zeeta said...

b.w here :)

LydSunshine said...

so, nampaknya keburukan dia lagi banyak la drpd kebaikan ye dok? Actually bukan la buruk mana. Cuma kekurangan je. Yg part nak tukar2 sistem tu mcm tak best dan tangki besar dalam boot keta tu agak kurang menyenangkan.

*alaa... apsal nak komen kena ada word verification. huhu.

Yuni Aisyah said...

jln2 sini....lamanya x dtg sini...hye tuan rumah....:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails